Eteeriset öljyt

Aromaterapia on tuhansia vuosia vanha luonnonlääketieteen osa, jossa kasveista erotetuilla eteerisillä öljyillä parannetaan ihmisen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Perusöljyyn sekoitetut eteeriset öljyt hierotaan erityisillä rauhoittavilla hierontaotteilla ihoon. Imeytyessään ihon kautta lymfakiertoon ja verenkiertoon eteeriset öljyt leviävät koko elimistöön ja tasapainottavat koko kehoa. Samaan aikaan elimistö ottaa vastaan eteerisiä öljyjä myös hengitysteiden kautta – nenän kautta keuhkoihin ja sieltä edelleen tunnekeskukseen ja koko elimistöön. Eteerisillä öljyillä on monia lääkitseviä ominaisuuksia. Öljyillä voidaan mm. hillitä tulehduksia, vahvistaa immuniteettiä ja verenkiertoa, lievittää kipuja ja kouristuksia, poistaa kuona-aineita, säädellä hormonitoimintaa, elvyttää elintoimintoja, laskea turvotusta ja poistaa kehosta nesekertymää. Öljyjen avulla voidaan myös vapauttaa psyykkisiä mielen jännityksiä, tasapainotta tunne-elämää, aktivoida vireystilaa, piristää ja rentouttaa. Öljyillä voidaan myös vahvistaa sukupuolisuutta, seksuaalisuuden tunnetta ja lisätä seksuaalisia haluja, sekä poistaa tunne-elämän estoja, pelkoja ja lukkoja. Erityisen hyvin aromaterapia soveltuu stressistä (hyper-adrenaliininen tila) johtuvien vaivojen hoitoon, koska hoidon lopputuloksena on usein rauhallinen ja rentoutunut olo. Useasti myös hoidettavan kokonaisenergian määrä lisääntyy, kun unen laatu paranee. Tasapainottavana hoitona se toimii hyvin myös sairauksia ennalta ehkäisevänä hoitona. 

Maisun Beauty hoidot, joissa käytetään eteerisiä öljyjä: 

MAI Lux Jalkahoito

MAI Lux Käsihoito

Vartalohoito 

 

                   

 

Hoidoissa käytetään Aromatican korkealaatuisia ja huolella valikoituja eteerisiä öljyjä, jotka ovat 100% luonnontuotteita. Puhtaat eteeriset öljyt varmistavat aromahoidon tuloksellisuuden. Alla Maisun Beauty:n suosikkivalikoima, josta voit valita omasi. 

LAVENTELI

Laventelia kutsutaan toisinaan eteeristen öljyjen äidiksi. Laventeli on erinomaisen tasapainottava niin fyysisesti kuin tunne-elämän alueella. Laventeli vaikuttaa voimakkaasti solar plexuksen alueella, jota kautta se rauhoittaa tunne-elämän aallokkoja. Rauhoittava vaikutus ulottuu myös sydämen toimintaan ja verenkiertoon: laventeli rauhoittaa sydämentykytystä, lisälyöntisyyttä ja rytmihäiriöitä. Öljyn on todettu lievittävän myös maanisdepressiivisiä oireita, riippuvuustiloja, pakkomielteitä ja traumoja sekä tasapainotetaan levottomuutta, masennusta ja hermostuneisuutta.

YLANG YLANG

Eksoottinen sukupuolisuutta vahvistava lemmenkukka Ylang ylang on yksi voimakkaimmista eroottisesti stimuloivista öljyistä, sillä se levittää tuoksullaan rakkautta, empatiaa, seksuaalista mielenkiintoa ja nostattaa etenkin naisten halukkuutta sekä lisää kumppaneiden välistä vetovoimaa. Viettelevän makean tuoksuinen ylang ylang vaikuttaa stressiin liittyviin psykosomaattisiin vaivoihin kuten korkeaan verenpaineeseen, sydämentykytykseen tyynnyttämällä ja rentouttamalla. Ylang ylang rauhoittaa ja kohottaa mieltä, lievittäen suuttumusta, kireyttä ja unettomuutta. Ylang ylangilla lievitetään seksuaaliongelmista johtuvia ahdistuksia, pelkoa ja epävarmuutta ja se vaikuttaa myös mustasukkaisten ihmisten tunteidenpurkauksiin ehkäisevästi. Ylang ylang onkin erinomainen öljy turhautuneeseen kiukkuun ja pelkoihin.

NEROLI (APPELSSIININ KUKKA)

Huumaavan tuoksuinen appelsiininkukka eli neroli tarjoaa hoitoa masennukseen, pelkotiloihin, ahdistukseen, hermoston ylirasitukseen, stressiin sekä unettomuuteen. Epäilemättä yksi parhaista stressiä lievittävistä öljyistä. Auttaa rentoutumaan niin mielen kuin ruumiinkin ja sallii jatkuvan kiireen ja huolten painaman mielen vaihtaa vapaalle. Se ei kuitenkaan tee uneliaaksi, vaan antaa tarmoa ja auttaa kohtaamaan ongelmat uudella tavalla. Neroli rauhoittaa jännitystilanteissa, lievittää sydämentykytystä ja tyynnyttää mieltä. Neroliöljyä käytetään myös ihonhoidossa: ihosolukkoa voimakkaasti uusivana se auttaa ihoa säilymään kimmoisana ja ehkäisee ryppyjen syntymistä. Se myös suojaa herkkiä ihmisiä, jotka ovat alttiita ympäristön negatiiviselle vaikutukselle. Neroli myös edistää luovuutta, vapauttaa ilmaisua ja auttaa insipiraation löytämisessä.

GREIPPI

Tämä raikas sitrustuoksu on todella ihastuttava. Tuoksuna se virkistää mieltä ja haihduttaa väsymyksen. Greippiöljyllä on mielialaa kohottava ja masennusta lievittävä vaikutus. Tämä eteerinen öljy tekee hyvää stressaantuneelle mielelle. Nesteitä poistattava greippi soveltuu hieronnassa äärettömän hyvin selluliitin ja liikalihavuuden hoitoon. 

PIPARMINTTU

Piparminttua on käytetty kautta aikojen ruoansulatusongelmien hoitoon. Piparminttu on myös yksi kaikkein voimakkaimmista kipua lievittävistä öljyistä ja erinomainen apu päänsärkyyn ja iskiakseen. Se auttaa myös vilustumiseen ja influenssaan aukaisten etenkin ylähengitystiehyeitä. Piparminttu tehostaa vastustuskyvyn toimintaa, ehkäisee tartuntoja ja nopeuttaa paranemista. Piparminttuöljy stimuloi fysiologisia toimintoja, voimistaa kehoa, auttaa pahoinvointiin, vatsa- ja ilmavaivoihin, päänsärkyyn ja hermostuneisuuteen.  Minttuja kutsutaan kefaalisiksi, koska ne auttavat selvittämään päätä. Ne edistävät ajatteluprosesseja, koska kiihdyttävät aivotoimintaa. Sen tuoksu lisää keskittymiskykyä, kirkastaa ajatuksia ja virkistää muistia. Käyttö myös lisää anteliaisuutta ja auttaa pääsemään eroon vähemmyydentunteesta. Käyttörajoitukset: Homeopaattisia valmisteita ei tule käyttää samanaikaisesti.

ROSMARIINI

Rosmariini vaikuttaa kiihdyttävästi keskushermostoon ja aivotoimintaan. Rosmariini stimuloi lisämunuaiskuorta, kiihdyttäen aineenvaihduntaa ja edistää stressinsietokykyä. Se myös parantaa verenkiertoa ja ruoansulatusta, hoitaa reumatismia ja kipuja. Rosmariiniöljy tekee valppaaksi ja virkeäksi, virkistää muistia ja poistaa väsymystä monella eri tasolla. Siitä on apua henkiseen väsymykseen, ajatustyöhön ja päänsärkyyn. Rosmariinilla hoidetaan myös hengityselinoireita, astmaa ja yskää. Rosmariini auttaa keskittymään, kun on tehtävä pitkään yhtäjaksoisesti jotakin vaativaa, henkistä työtä

TEEPUU

Teepuu tuhoaa laaja-alaisesti bakteereja, vahvistaa sydäntä, nopeuttaa arpeutumista ja elvyttää laskimoverenkiertoa. Teepuuöljy on yksi aromaterapian monikäyttöisimpiä öljyjä. Teepuu on kaiken kaikkiaan positiivinen öljy, joka virkistää yleisesti ja parantaa vastustuskykyä sekä vahvistaa hermoston toimintaa. Öljyn on todettu helpottavan leikkauksen jälkeistä toipumista niin ruumiillisesti kuin henkisestikin, kun sitä käytetään ennen operaatiota. Teepuu nopeuttaa myös arpeutumista. Käyttöalueet: Heikkous, suolitulehdukset, masennus, joka viittaa erilaisiin vastustuskyvyn toiminnallisiin puutteisiin. Neuroottinen masennus, etenkin melankolikoilla. Huono yleiskunto, heikentynyt pintaverenkierto, suonikohjut. Käyttörajoitukset: Munuaisongelmista kärsivien ei tule käyttää kyseistä öljyä.